Contact & Informatie ras

Wil je meer informatie over het ras of interesse in een pup, stuur dan een berichtje via info@delabruyeredesmarais.nl


Nina & Sofie                                                                            Evi

Historie van de Epagneul bleu de Picardie

De Epagneul Bleu de Picardie is, zoals de naam al zegt, afkomstig uit Picardië in het noordwestelijk deel van Frankrijk. Het ras is erg nauw verwant met de Epagneul Picard en hij is ontstaan door laatsgenoemde hond te kruisen met de Blue Belton Engelse Setter, wat ook duidelijk naar voren komt in zijn uiterlijk en zijn zachte karakter. De flinke, moedige en actieve Épagneul Bleu de Picardie heeft een goede neus. Hij is een goede jager op elk soort terrein, in het bijzonder in moerasgebied. Zijn specialiteit is houtsnip. Hij staat het wild voor en apporteert het na het is geschoten. Hij is vriendelijk en aanhankelijk en hecht zich sterk aan zijn baas.

Zijn werkethiek is verbazingwekkend. Een combinatie van 'werken' met de hond en voldoende vrijheid tijdens de wandelingen maakt de Bleu tot een goede gezelschapshond. De Bleu heeft een zachtaardige, maar consequente opvoeding nodig! Iedere dag veel ruimte en beweging tijdens een lange wandeling waarin de Bleu kan loslopen.

Het is geen ras voor 3 x daags een kort rondje lopen. Dit ras heeft iedere dag de ruimte nodig om vrij te kunnen bewegen.