Nestplanning maart 2021 - de la Bruyère des Marais

Newton du Domaine d'Iron

25 september 2017
HD - B
schofthoogte 59 cm
(Vice) Kampioen Amsterdam 2018 (Wereld Winner tentoonstelling)
BICP 1e Categorie (32 pnt.)
Rapport à l'eau (waterapport)


Kamp. Majesté de la Bruyère des Marais

23 mei 2016
HD - A
schofthoogte 59 cm
Nederlands Kampioen (tentoonstelling) en Winster 2018
Beste teef Nationale d'Elevage te Banaist (Frankrijk 2019)
3e Zeer Goed (jeugd veldwedstrijd)
2 x 1e plaats SJP-B (apporteren)


Newton & Evi


NEWTON

EVI

foto: Henk Eggink

Een nestje fokken:

Graag zou ik met Evi een nestje willen fokken waarbij de eigenschappen van dit mooie ras blijven behouden. Zowel in het werk voor als na het schot, als de gezondheid en het fijne karakter. Evi is een zelfverzekerde teef, ze bruist van energie (zowel in het werk als tijdens de wandelingen), ze apporteert goed en heeft een klein hartje. In het najaar gaat ze mee op de jacht en genieten we samen van deze mooie dagen.

De keuze voor een mooie en werkwillige reu voor een nestje met Evi is gemaakt. We zijn bij de eigenaar van Newton op bezoek geweest in Frankrijk. Newton is een reu met een zacht karakter, in huis rustig en in het veld, zowel met de training als met de jacht, zeer gedreven, maar beheerst. Hij heeft al mooie kwalificaties behaald op zowel werk- als showgebied.

Deze combinatie voldoet volledig aan de eisen van de Nederlandse rasvereniging (EVN).

Op 2 februari hebben we een echo laten maken bij Evi en ze is drachtig. Wat een mooi nieuws. In de tweede week van maart worden de pups verwacht. Onderstaande foto's: de ontmoeting met Newton (links), midden, Evi 4 weken drachtig en voornamelijk veel bankhangen en slapen. Rechts, Evi 7,5 weken drachtig (28/2/21).

Op dit moment is er een wachtlijst voor een pup. Nieuwe aanmeldingen kunnen helaas nu niet op de wachtlijst worden geplaatst.

Mocht je meer willen weten over het ras, stuur dan een mail naar info@delabruyeredesmarais.nl