Uitslagen - van de la Bruyère des Marais

2020

In het voorjaar en de zomer heb ik met Evi getraind voor de wedstrijden in het najaar. Door de corona maatregelen was er in eerste instantie geen mogelijkheid tot het deelnemen aan wedstrijden, doordat deze waren afgelast. Later zijn er een aantal wedstrijden onder strenge voorwaarden open gesteld. Ik heb besloten om dit najaar verder niet meer deel te nemen aan een wedstrijd en met Evi alleen jachtdagen bij te wonen. Daar genieten we beiden ook erg van en het leerproces (de praktijk) is hier ook een mooie uitdaging voor ons beiden.

Evi en Nina : Ze zijn beide nog fanatiek op de jachtdagen, ook al wordt Nina met haar 10,5 jaar wel wat minder ingezet.

2019

17 augustus - SJP B-diploma te Liempde met 77/80 punten (1e prijs) voor Evi.

30 juni - Expostion Nationale d'elevage, clubmatch Franse rasvereniging. 1e Excellent (class Travail) en tevens wordt Evi BESTE TEEF (CACS) van de dag.

2018

23 december - Kerstshow te Venray. Een 1e Uitmuntend met Evi en het BOB/CAC/CACIB onder keurmeester mevr. F. Lochs-Romans en Evi is nu Nederlands Kampioen op schoonheid.

16 decemer - show Winner te Amsterdam. Een 1e Uitmuntend met Evi en het BOB/CAC/CACIB onder keurmeester dhr. J.H. Eberhardt.

3 november - show Bleiswijk. Evi haalt een 1e Zeer Goed onder keurmeester dhr. S. Jobse

17 september - SJP B-diploma te Zwiep met 76/80 punten (1e prijs)

Evi en Wokbe bij de Witte Wieven in Zwiep. Beide een prachtig B-diploma.

15 september - SJP C-diploma te Rhenoy met 44/50 punten

18 augustus - SJP C-diploma te Liempde (EVN) met 46/50 punten en 2e prijs

4 augustus - SJP C-diploma te Vriezenveen met 46/50 punten

28 april - Nationale Elevage Amiens (Fr.). In de Classe Travail wordt Evi 1e en wint het van haar enige Franse concurrent

11 maart - Evi wordt door de Epagneul Vereniging Nederland genomineerd als beste jachthond van 2017.

Evi - 6 mei 2018 (foto: Marjo Hagoort)

2017

4 november wordt Evi Uitmuntend beoordeeld door keurmeester dhr. F. Ruiz Rodriguez op de Dogshow in Bleiswijk (BOB/CAC/CACIB) in de gebruikshondenklasse.

29 september haalt Evi een tweede Eervolle vermeling op de jeugdveldwedstijd in Hulst.

13 september haalt Evi een Eervolle Vermelding op de Veldwedstrijd in St. Annaland. Evi heeft mij verrast over haar wijze van jagen door de bieten.

foto's Marleen Berkhout

14 mei heb ik Evi uitgebracht op de Nationale Elevage in Rambures (Fr.) Ook Rebecca met Elvis, Renette met Loustic en Anita met Renoir waren aanwezig. Broer en zus hebben een prachtig resultaat gehaald voor hun debuut op showgebied. Evi en Elvis hebben beide in de class Jeune een Excellent gehaald met respectievelijk een 2e en 4e plaats! Renoir een Tres Bon.

Evi                                                                             Elvis & Evis voor het chateau Rambures

2016

Nina in aktie op twee KJV Map-A proeven te Heerle (1/10)

14 november deelname NIMROD (d). Na afloop hebben wij de beker 'beste Vriend 2016' van de vrienden van de Nimrod en de Trofee de WINDE!

( De 'TROFEE DE WINDE' is een wisselprijs bestemd voor de hoogst geëindigde Continentale Staande Hond op een Nimrodproef die vóór die Nimrodproef minimaal een kwalificatie Goed heeft behaald op een kampioenschapsveldwedstrijd in Nederland zoals geregeld in het AVR, supplement voor Staande Honden).

19 oktober krijgen we officieel de uitnodiging voor deelname aan de NIMROD 2016 in Bunnik op Fort Vechten op 14 november.

1 oktober halen we ons 2e KJV MAP-A diploma op de 'Bolusberg' in Heerle met 461 pnt. (zie foto's).

17 september haalt Nina haar 1e KJV MAP-A diploma op Landgoed Hindersteyn in Langbroek met 492 pnt. Mooie en realistische jachtproeven waarbij Nina heeft laten zien deze goed op te lossen. Zowel Sofie als Nina hebben nu een KJV MAP-A diploma.

20 augustus haalt Renette met Dali haar eerste KJV-A diploma met 95/100 punten. Zo gaaf. Twee zussen die nu een KJV A diploma hebben.

28 mei heb ik Sofie uitgebracht op de Franse Nationale Elevage in Camon in de Veteranenklasse. Een mooie 2e plaats Uitmuntend van de totaal drie veteranen. Er waren 75 Bleu's in totaal. De keurmeester beslist hier wie 2e en 3e wordt. Jazz, de vader van Evi, met zijn eigenaar.

Op 2 april hebben Ingrid en ik deelgenomen aan de Koppelwedstrijd op de Glind en zijn we 3e geworden.

2015

1 augustus heeft Nina haar 3e KJV A diploma behaald. Vorig jaar 2 A diploma's en vandaag zijn wij met 94/100 punten 1e geworden in Vriezenveen! Dat betekent in Vriezenveen een nat pak halen.......Renette heeft dit maar even vastgelegd!! En tijdens de training bij Willy Walbeek hebben wij dit gevierd. Ook Lenk Krispijn was 1e geworden met een A van 93 punten in Veendam.

Wachten bij proef G (markeren)                      Nina in opperste concentratie voor het markeren.................(10)

Hier nog lachen en droge kleren...............

Nina met bokaal en KJV diploma 94 pnt.      Samen met Lenk vieren we onze 1e plaats   Renette en Miranda zijn klaar voor de A.       Willy Walbeek

Zondag 15 maart kreeg Nina uit handen van de voorzitter van onze rasvereniging (NVEBPP) de bokaal voor beste Jacht- en Showhond 2014.


2014

Zaterdag 1 november was de jubileum Kampioenschapsclubmatch van de NVEBPP in Den Durpsherd te Berlicum.Keurmeester was Ricky Lochs-Romans. Nina behaalde vandaag 1 Uitmuntend en tevens het Reserve CAC!

Vrijdag 3 oktober wordt Nina 1e op de veldwedstrijd in Zuidzande met de kwalificatie UITMUNTEND.


Wachten op de uitslag en dan....................... 1e geworden!! iVo, Nina & Sofie


Nina in actie op de veldwedstrijd te Steenbergen (17 september 2014)

Op 27 september is het gelukt ons tweede KNJV A diploma te halen in 't Haarlemmermeersebos bij Hoofddorp met 83 punten en zijn hiermee 3e geworden.


Op 13 september haalt Nina haar 1e KNJV A diploma met 86 punten in Vught.
Op 8 mei is aan Nina de titel 'Champion International de Beauté' toegekend.

Op de Nationale Elevage in Amiens (Fr.) op 26 april heeft Nina een Excellent gehaald in de Classe Travail.

Op de 45e Flanders Dog Show in Gent (B) heeft Nina op 22 februari een Uitmuntend gehaald en tevens BOB met toegekend het CACIB.


2013


Maandag 14 oktober heeft Nina haar tweede KNJV MAP B diploma behaald met 465 punten op het recreatiegebied de Vlietlanden.
12 oktober.....een mooie dag in Chipilly (Fr.)
Vroeg op voor een veldwedstrijd in Frankrijk. In een mooi bietenperceel liet ik Nina slippen. Passievol zoekt Nina het veld af en na enkele slagen staat ze strak voor. Ik loop naar haar toe om het punt af te werken. Als ik bij haar ben, zie ik de fazant wegrennen en ik geef haar opdracht om aan te vallen. In no time had ze de fazant weer geblokkeerd. Even later springt de fazant.......Nina was heel steady bij het opgaan. De jagers stonden te ver weg en schieten laat en ook mis. Ik moest me melden bij de keurmeester en ter plaatse werd een fazant opgegooid die Nina vervolgens keurig apporteerde.
We moesten weer verder jagen, omdat de tijd nog niet verstreken was. Na een aantal minuten staat Nina weer strak voor. Na een kort coulé springt de fazant, de jagers zijn nu wel alert en de fazant valt 60-65 meter verderop in de bieten. Na enig dirigeerwerk komt Nina keurig de fazant brengen.
Tijdens de uitslag vertelde de keurmeester dat hij erg onder de indruk was over de manier van werken van Nina. Zeer lovend was hij ook over het (dirigeer) apport.
Een bijzonder mooi resultaat van Nina: 2e EXC RCACT.Op de KNJV MAP wedstrijd in Hindersteyn (28/9) heeft Nina haar eerste MAP B gehaald met 501 punten. Wij zijn hiermee 4e geworden in de B klasse.

Vandaag, zaterdag 21 september, hebben Nina, Dali en Naelle weer een KNJV B gehaald! Dali & Nina met 76 punten, Naelle met 64 punten. Hiermee werd Dali 1e in de B.

Met Nina ben ik voor het eerst opgegaan voor het dirigeren. Een spannend moment. Ze luisterde heel goed, nam de eerste lijn prima aan, ging zitten op de fluit, maar na een paar keer sturen en de verwaaiing van hazenlegers in het veld, werd het Nina te lastig, waardoor ze vast zat. Wie weet volgend jaar......


Zaterdag 25 mei heeft Nina in Frankrijk op de clubmatch een Uitmuntend gehaald in de gebruikshonden klasse met 1e plaatsing en tevens toegekend het R.C.A.C.S.Dali heeft in de Open klasse een Tres Bon gehaald.


Op zaterdag 30 maart heeft Sofie haar 1e kwalificatie gehaald op een zweetspoorproef F (500 m en 24 uur oud). Zeer Goed met 82/100 punten.


Vrijdag 8 maart heeft Nina op de voorjaarsveldwedstrijd in Chaam een kwalificatie gehaald met 1 Zeer Goed in de open klasse.


2012

Zaterdag 13 oktober heeft Nina op de veldwedstrijd in Chipilly (Fr.) een 2 Tres Bon gehaald in de open klasse.


29 september: Naelle heeft haar 3e KNJV-B diploma gehaald met 72 punten. Nina, Dali & Naelle voldoen nu aan de eisen om volgend jaar aan de KNJV MAP B te mogen deelnemen.


8 september: Nina heeft vandaag haar 2e KNJV-B diploma gehaald met 73 punten in Vugt. Dali & Naelle hebben ook weer een KNJV-B diploma gehaald met respectievelijk 72 en 65 punten. Volop genieten van de bleu-meisjes


1 september: Dali haalt haar tweede KNJV-B diploma met 79!! punten in Lunteren en is hiermee eerste geworden.

25 augustus: Nina heeft een KNJV-C diploma gehaald met 48 punten (opgegaan voor B, de markeerproef was een onvoldoende).

11 augustus: Naelle haalt haar 1e KNJV-B diploma met 60 punten in Winterswijk.

4 augustus: 1e KNJV-B diploma met 76 punten voor Nina. Een gedeelde 3e plaats met Dali !! Naelle heeft haar KNJV-C diploma gehaald met 42 punten.

PS. Sofie haalde op 4/8/2007 ook haar eerste KNJV-B diploma met 74 punten en 3e plaats!

Wat een super trio (links of rechts?)


Op de Franse Clubmatch in Abbeville, zondag 13 mei, hebben Dali, Naelle en Nina zich weer heel mooi gepresenteerd in de Open Klasse. We stonden met 18 teven in de ring. De keurmeester was heel nauwkeurig en nam de tijd om een beoordeling te geven. De meiden hebben mooie rapporten.Foto's van de veldwedstrijd in Ploegsteert (B) met Nina op zaterdag 14 april. Mooie velden, leerzame dag en zowel patrijs als haas!

foto's gemaakt door Ton Otten

Op 17 maart hebben we deelgenomen aan een Jeugd veldwedstrijd in Evergem (B) op fazanten en/of patrijzen. Nina heeft hier de kwalificatie 1 ZG behaald. Keurmeester dhr. L. Beerden.

Op 3 maart heeft Nina met de Jeugdveldwedstrijd in Tilburg een Eervolle Vermelding gekregen. Het was een veldwedstrijd op fazanten en/of patrijzen. Keurmeester dhr. C. Woets en aspirant dhr. W. Klijsen.


2011


Op 24 september heeft Renoir zijn KNJV-C diploma gehaald met 40 punten en heeft hiermee de tweede prijs gewonnen.

In Zwiep heeft Nina op 19 september met haar tweede diploma-dag haar tweede KNJV C diploma behaald met 43 punten. Zij is hiermee tweede geworden.


Op 15 september heeft Nina haar eerste Jeugdveldwedstrijd gelopen in Dirksland op de fazanten. Deze dag heeft ons een Eervolle Vermelding opgeleverd.  Keurmeester dhr. C. Woets.In Leende heeft Nina met haar 1e KNJV diplomadag haar C diploma gehaald met 47 punten en is daarmee tevens 2e geworden (30/07/11)!


Op 30 april is Nina 1e geworden in haar klasse op de Franse clubmatch in Amiens. Sofie heeft een Excellent gekregen. Er waren in totaal 37 Bleu's aanwezig.2010

23 oktober heeft Nina op de show in Utrecht een 'Veel Belovend' gehaald.


Op 9 oktober heeft Sofie haar 1e KNJV MAP A diploma gehaald met 379 punten. 5,5 maanden na haar bevalling is het ons gelukt om toch dit seizoen een MAP A diploma te halen. Ik ben super trots en de kop is eraf!

2009


Op 7 september heeft Sofie haar KNJV A-diploma gehaald met 89 punten en zijn we 1e geworden!

6 juni, OWT te Almkerk. Een teleurstellende uitslag, 2 diploma's konden worden uitgereikt van de 57 deelnemers. Wij zijn 11e geworden van de 37 deelnemers in de 'Novice' klasse.


Zaterdag 2 mei: een 'Tres Bon' voor Sofie op de Clubmatch van de Epagneul Bleu de Picardie in Frankrijk (Amiens).


2008


Vrijdag 26 september heeft Sofie haar tweede KNJV MAP-B diploma gehaald in Ommen met 488 punten. Een prachtige en spannende dag.


Op zaterdag 13 september heeft Sofie haar eerste KNJV MAP-B diploma gehaald in Vuren met 370 punten. De kop is eraf!

Zondag 31 augustus heeft Sofie in Enkhuizen haar KNJV-B diploma behaald met 73 punten en tevens 2e plaats!

In Frankrijk heeft Sofie op 11 mei 2008 een 'Tres Bon' behaald op de clubmatch in Abbeville. Er waren in totaal 53 bleu's aanwezig.

Sofie is op 6 april Nederlands Kampioen geworden op de Dogshow in Goes. Keurmeester J. Schepers.

Op 24 maart heeft Sofie 1 Uitmuntend gehaald op de Paasshow in Leeuwarden en tevens BOB.


2007


17 november heeft Sofie haar G&G II diploma gehaald.

Luc en Sofie hebben op zaterdag 27 oktober het UV-diploma (Uithoudings Vermogen, 20 km fietsen) gehaald.

Zaterdag 4 augustus is Sofie in Tilburg 3e geworden met haar KNJV-B diploma met 74 punten.

Op 7 juli heeft Sofie op de clubmatch in Montargis (Fr.) een 'Tres Bon' gehaald in de 'Tussenklasse'. Ze is hiermee 3e geworden.