S - Nest

9 maart 2021

Newton du Domaine d'Iron                                                                          Majesté de la Bruyère des Marais

  

**************************************************************************************************************************

Logboek

11 april
We wisselen de dagen buiten af met binnen spelen. Het is helaas nog te nat om de pups naar buiten te laten gaan. Ze eten hun voerbakje driemaal daags goed leeg. Wat betekent dat de brokjes met poedermelk en vers vlees worden gewaardeerd. Water drinken uit de grote waterbak van Nina en Evi is ook heel favoriet. Daarna is het spelen om vervolgens heerlijk een plekje te zoeken om in diepe slaapt te vallen.  

     

     

9 april

Vandaag eindelijk een klein zonnetje en de pups met een nieuwe omgeving laten kennismaken: de wereld buiten. Voor de ene pup zonder drempel achter Evi aan naar buiten gerend, de andere pup netjes wachten bij de drempel, kijken en rustig over de drempel naar buiten. Opvallend hoe de pups zich vrij voelen. De wiebelbrug en tunnel waren favoriet en dat voor een eerste keer. Gelukkig konden we deze ervaring vandaag nog twee maal herhalen.

6 april

Vandaag voor het eerst gewelde brokjes gegeven met een beetje vleesmousse. Voor alle pups een feestje blijkbaar, want het was zo op, zonder aarzeling. Ook staat er sinds vandaag een waterbak in de werpkist en dit werd ook direct goed geproefd. Vandaag worden ze voor de 2e maal ontwormd.

     

     

4 april

Nog een paar dagen en de pups zijn 4 weken oud. Dat betekent dat ze langzaam aan over kunnen gaan op vaster voedsel. Dus zijn we begonnen met wat vleesmousse om te wennen. Komende week zullen hier ook geweekte brokjes aan worden toegevoegd. Goed voor hun kleine tandjes die nu al heel goed door beginnen te komen. Ook komen de vriendjes steeds meer uit de werpkist en lopen onderzoekend rond in de kamer. Vandaag was het ook knuffeldag.

  

     

2 april

Behoeft geen tekst......
     

31 maart

Gisteren en vanavond hebben de pups kennisgemaakt met de wereld buiten de werpkist. Heel voorzichtig liepen ze de kist uit en onderzochten de nieuwe omgeving. De een wat stoerder dan de ander. De tweede keer ging het al vlotter en was er al herkenning. Komende week zullen ze iedere dag even buiten de werpkist gaan. Daarnaast hebben ze vandaag ook nieuw speelgoed gekregen dat geluid maakt. Ook dat was reuze interessant.

        

  

30 maart

Vandaag zijn onze vriendjes 3 weken oud. Ze kleuren al donkerder en komen er al kleine tandjes aan. Ze gaan steeds beter lopen en houden elkaar goed bezig. Maar het merendeel van de vrijetijdsbesteding bestaat uit slapen....
Deze week zal hun ruimte worden vergroot en mogen ze uit de werpkist op ontdekking in huis.

       

Kleur

geboortegewicht

week 1 (16 maart)

week 2 (23 maart)

week 3 (30 maart)

Violet

418

1019

1649

2305

Blauw

396

871

1400

2016

Lime

362

673

1167

1744

Pink

464

1157

1853

2525

Geel

399

935

1688

2284


       

     

28 maart

Afgelopen dagen gaat de ontwikkeling van de 5 pups heel snel, ze gaan steeds beter zien, ze gaan horen, blaffen, ontdekken elkaar en ze zijn steeds wat langer wakker. Evi is een goede moeder, ze is zorgzaam, ze voedt ze goed en regelt dit grotendeels helemaal zelf, zonder dat ik haar naar de pups moet toe sturen. Inmiddels zijn de pups met 2 weken ontwormd en zijn hun nageltjes voor de twee maal geknipt.

     

21 maart
Dag van de lente. Er komen al kleine speetjes in de ogen van de pups en zo langzaam aan gaan de oogjes open. Ze krijgen steeds meer een gezicht. De blik in hun ogen is zo mooi en bijzonder. We gaan het deze week steeds meer zien ontwikkelen.

  


16 maart
De pups zijn alweer een week oud. Een week met veel emotie, vreugde, verdriet, slaap te kort en weer proberen te gaan genieten van de 5 prachtige pups van Evi.
Vandaag de stamboomnamen aan de Raad van Beheer doorgegeven beginnend met een S. Dat is de letter die Frankrijk hanteert voor alle pups die in 2021 worden geboren. Onderstaande namen worden aangevuld met de kennelnaam: ...... de la Bruyère des Marais.
Als de chipper komt, zullen deze namen daadwerkelijk aan de pup worden verbonden. Omdat ik een teefje houd, zal ik de komende weken gaan bekijken hoe de teefjes zich gaan ontwikkelen, voordat ik mijn keuze zal maken van één van de drie dames. Het teefje dat bij mij blijft, zal de stamboomnaam SOUVERAINE krijgen (als vernoeming naar haar moeder Majesté).

REUEN:
Saphir (Blauw)
Séraphin (Engeltje)

TEVEN:
Souveraine (Vorstin)
Silhouette (Silhouet)
Sagesse (Wijsheid)

     

12 maart
Verdrietig nieuws: het eerstgeborende pupje (reutje met de drie stippen op zijn rug) is helaas (geheel onverwachts) overleden. Een trieste gebeurtenis die mij diep heeft geraakt. Ons kleine vriendje krijgt symbolisch de naam Souvenir de la Bruyère des Marais. Op deze foto ligt hij tussen zijn broer en zus.

  

Op 9 maart 2021is Evi bevallen van 6 pups (3/3) uit de combinatie Newton du Domaine d'Iron en Majesté de la Bruyère des Marais. Het is voor Evi haar eerste nest. Na de geboorte van de tweede pup, zag ik Evi veranderen. Waar ze bij de eerste pup wat onwennig leek wat er van haar werd verwacht, ging het bij de volgende pups steeds beter en begon ze de pups goed droog te likken en te verzorgen.

GeslachtGewicht (gr.)Kop/StuitKleur bandje
Reu396KopCamouflage
Teef418StuitViolet
Reu396KopBlauw
Teef362StuitLime
Teef464KopPink
Reu399KopGeel